De volgende opties zijn standaard inbegrepen bij al onze Infrarood Saunas.

LED-kleurentherapie

Kleuren hebben een goede uitwerking op ons lichaam, ze worden gezien door onze ogen en daarna verstuurd naar onze hersenen waar ze bepaalde gevoelens opwekken. Ons humeur, onze gedachten en ons gehele welzijn wordt door kleuren beïnvloed. Steeds meer wordt er in sauna’s gebruik gemaakt van kleurenlichttherapie.
Bij kleurentherapie wordt door middel van verschillende kleuren het lichaam gestabiliseerd. Genezen door het gebruik van kleuren was waarschijnlijk een van de eerste technieken, die door de mens werd gebruikt. De natuur gebruikt dit middel zelf om organismen in balans te houden. Met het gebruik van de infrarood cabine kan men de kleurenlichttherapie inschakelen. Het werkt het beste om 1 kleur tenminste 15 minuten te gebruiken. Het constant wisselen, of automatisch laten wisselen, heeft minder effect.

MP3/USB muziek installatie

Voor een aangename ervaring hebben wij de saunas uitgerust met ingebouwde muziek installaties. Via het bedieningspaneel aan de binnenzijde van uw sauna kunt u op die manier een extra dimensie toevoegen aan de beleving. Er zit standaard een FM radio in, maar u kunt ook uw smartphone/MP3 speler of een USB stick aansluiten. Al uw favoriete muziek streamen of lokaal afspelen onder het genot van een aangename warmtesessie.

Automatische/handmatige ventilatie

Door de lagere temperatuur is er minder natuurlijke ventilatie dan bij een conventionele sauna. Door de ingebouwde ventilator en het regelbare verluchtingsrooster in het plafond wordt de lucht continu verfrist. Vooral bij langere saunagangen en ook meerdere personen is dit geen overbodige luxe, ook mede door de kleine ruimte. Medici vergelijken 30 minuten infrarood sauna met 10 km hardlopen, verse lucht is dan ook noodzakelijk. De verse lucht is zuurstofrijker en verbetert daardoor de werking van de bloedsomloop. Het positieve aan de saunagang, zoals de huidskleur, verbetert erdoor.

Zuurstof Ionisator

Onze infrarood cabines zijn standaard voorzien van een zuurstof ionisator. Dit apparaat zuivert de lucht door gebruik te maken van elektrische ionen en voorkomt de mogelijke inademing van afvalstoffen en gassen. Immers, het transpiratievocht wat u verliest tijdens een saunagang bestaat niet alleen uit vocht (water) maar ook uit afvalstoffen zoals melkzuren. De zuurstof ionisator kent twee standen:
Groene stand, voegt en ververst lucht in de sauna toe zodat het niet snel benauwd wordt; Rode stand, reinigt de lucht in de sauna van afvalstoffen op ozon basis. Deze is niet te gebruiken tijdens de saunagang.

Neem contact met ons op!

Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van een infrarood sauna? Heeft u vragen over verschillende soorten heaters en/of de voordelen ervan? Maakt u alstublieft gebruik van onderstaand contact formulier en wij nemen contact met u op om alles duidelijk te maken!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]